Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας - Τρίτη 25 Φλεβάρη, 11πμ, στην Ε11 (Ακτή Μιαούλη)



Την Τρίτη 25/2 η COSCO καλεί σε φιέστα εγκαινίων της “Επέκτασης του Σταθμού Κρουαζιέρας”, ενός φαραωνικού έργου που θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα την περιοχή της Πειραϊκής και ολόκληρο τον Πειραιά. Ενός έργου που ξεκινάει χωρίς την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης (και όλων των προηγούμενων που ξεπούλησαν τον κερδοφόρο ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία), της δημοτικής αρχής Πειραιά και του Περιφερειάρχη Αττικής.

Το λιμάνι θα επεκταθεί κατά 150 στρέμματα ώστε να εξυπηρετεί τεράστια κρουαζιερόπλοια, θα ανεγερθούν εμπορικό κέντρο-μολ και σταθμός επιβατών-ξενοδοχείο. Οι συνέπειες στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων, στη ζωή της πόλης θα είναι ανυπολόγιστες, όπως αναφέρουν εμπεριστατωμένα όλες οι σχετικές μελέτες, τόσο στη διάρκεια κατασκευής του έργου όσο και κατά τη λειτουργία του. Ούτε δουλειές, ούτε ανάπτυξη, ούτε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Πειραιά.

Στον Πειραιά και στις γειτονιές του χρειαζόμαστε περισσότερο πράσινο και ελεύθερους δημόσιους χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Σχολεία και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καλύτερη δημόσια συγκοινωνία.

Η συλλογική μας δράση, όσων ζούμε και δουλεύουμε στον Πειραιά, μπορεί να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν για τα καλά. Τα σχολεία, οι πλατείες, οι χώροι δουλειάς, θα χρειαστεί να ξεσηκωθούν, για να εμποδίσουν τα καταστροφικά σχέδια της COSCO και της Κυβέρνησης.

Διεκδικούμε να ξαναγυρίσει όλο το λιμάνι στο δημόσιο, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τους Golden Visa επενδυτές.Για να μπουν οι ανάγκες μας και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη τους!