Ανταπόκριση από την Ημερίδα «Μητροπολιτικά Πάρκα, Ελεύθεροι Κοινόχρηστοι Χώροι, Κλιματική Αλλαγή»







Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/11 η Ημερίδα «Μητροπολιτικά Πάρκα, Ελεύθεροι Κοινόχρηστοι Χώροι, Κλιματική αλλαγή» που ισότιμα συνδιοργάνωσαν 14 φορείς και συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Εισηγητικά ο Γεράσιμος Σκλαβούνος, πολεοδόμος – μηχανικός και ο Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής αρχιτεκτονικής, αναφέρθηκαν στη σημασία της υπεράσπισης των δημόσιων χώρων και στους μεγάλους αγώνες που έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολούθησαν 30 παρεμβάσεις από εκπροσώπους κινημάτων, περιβαλλοντικών κινήσεων και δημοτικών σχημάτων που ανέδειξαν τα πολλά ανοιχτά μέτωπα και την ανάγκη συντονισμού των αντιστάσεων.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή, μίλησε ο Γιάννης Σηφακάκης που τόνισε τις μεγαλύτερες δυνατότητες που ανοίγονται μετά τον παγκόσμιο ξεσηκωμό στις 20 και 27 Σεπτέμβρη. Υποστήριξε την πρόταση της Ελένης Πορτάλιου από την Ευρεία Επιτροπή Υπεράσπισης του Ελληνικού για επόμενη συντονισμένη δράση όλων των κινήσεων γι΄αυτό το ζήτημα και κάλεσε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Τετάρτη στο πλευρό των εργαζόμενων της ΔΕΗ.
«Η “απολιγνιτοποίηση” της ΝΔ σημαίνει απολύσεις, χτύπημα σε όλο το εργατικό κίνημα και καταστροφή του περιβάλλοντος. Λέμε όχι στις εξορύξεις ορυκτών καυσίμων και όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ, στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά στην Cosco», είπε.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ψήφισμα που συμπύκνωσε τη συζήτηση και την απόφαση για κοινή δράση.