Ανταπόκριση από την συγκέντρωση-συναυλία αγώνα των πυρόπληκτων της β. Εύβοιας, στον κόμβο Στροφυλιάς





Αντιπροσωπία της Πρωτοβουλίας βρέθηκε στη συγκέντρωση-συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας στον κόμβο Στροφυλιάς, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων.

Μαζική και αγωνιστική ήταν η συμμετοχή του κόσμου και αποφασισμένοι όλοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες που στήνουν μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια, ενάντια στα ψέματα για τις αποζημιώσεις που δύο μήνες μετά έχουν αφήσει τα σπίτια των κατοίκων κατεστραμμένα, ενώ ακόμα δεν έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.
Νωρίτερα συναντηθήκαμε με μέλη της Συνέλευσης Αγώνα Βόρειας Εύβοιας και άλλους αγωνιστές/ιες, και συζητήσαμε σε πολύ συντροφικό κλίμα τα ζητήματα και τις διεκδικήσεις για τα οποία παλεύουμε από κοινού μετά τις πυρκαγιές, τα επόμενα βήματα συντονισμού καθώς και την δυνατότητα μαζικής συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα 2μμ.
Με την εικόνα της μεγάλης καταστροφής στην βόρεια Εύβοια, φεύγουμε περισσότερο αποφασισμένοι να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κυβέρνηση των εμπρηστών και το σύστημα που καταστρέφει το περιβάλλον.