Ανοιχτή σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης περιβαλλοντικών κινήσεων και αγωνιστών/τριών

 


Ανοιχτή σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης περιβαλλοντικών κινήσεων και αγωνιστών/τριών

Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, 8 μμ, Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2 Ψυρρή)

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η οργή μας ξεχειλίζει! Ενάντια στην κυβέρνηση εμπρηστών – δολοφόνων της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά ενάντια στο σύστημα που καταστρέφει τον πλανήτη για τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών. Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν οι κάθε λογής κερδοσκόποι ετοιμάζονται να «επενδύσουν» πάνω στα καμένα με τις πλάτες της κυβέρνησης, ενώ ο κόσμος ακόμα παλεύει να κλείσει τις πληγές του πριν ακολουθήσουν νέες καταστροφές από τις πλημμύρες.

Στις 17 Σεπτέμβρη ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην Αθήνα τους ηγέτες των μεσογειακών κρατών της Ε.Ε. Είναι πρόκληση! Πίσω από τα παραμύθια περί «πράσινης ανάπτυξης», η πραγματική ατζέντα θα περιλαμβάνει τη λεηλασία της φύσης μετά τις φωτιές από τα ντόπια και διεθνή αρπαχτικά της αγοράς (εταιρείες ορυκτών καυσίμων, βιομηχανικών αιολικών, κατασκευαστικές, μεγαλοξενοδόχους, real estate κλπ), αξιοποιώντας τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας της ΕΕ.

Χρειάζεται να περικυκλώσουμε τη σύνοδό τους με μια μεγάλη ενωτική διαδήλωση, προβάλλοντας την ατζέντα και τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων και του περιβαλλοντικού κινήματος κόντρα στην «πράσινη διπλωματία» που θα πουλάει ο Μητσοτάκης χέρι – χέρι με τον Μακρόν.

Μια βδομάδα πιο πριν, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, περιβαλλοντικές κινήσεις και ακτιβιστές/στριες θα συμμετέχουμε μαζί με τα συνδικάτα, τους φοιτητές, πρόσφυγες και μετανάστες, στη διαδήλωση στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6 μμ, με προσυγκέντρωση 5.30 μμ Αγ. Σοφίας και Εγνατία.

Και να κλιμακώσουμε οργανώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με το παγκόσμιο κίνημα που ετοιμάζεται να βγει μαζικά στους δρόμους στις 6 Νοέμβρη, στη διάρκεια της κρίσιμης Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, διεκδικώντας «ν’ αλλάξουμε το σύστημα – όχι το κλίμα».

Η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος είναι δική μας υπόθεση! Του κόσμου που πάλεψε αβοήθητος με τις φωτιές και τώρα οργανώνεται σε κάθε περιοχή για να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται. Των αγωνιστών/τριών που παλεύουν ενάντια στις εξορύξεις και τις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ενέργειας, του νερού, των λιμανιών, των μεταφορών. Ενάντια στην επέκταση των ΧΥΤΑ και την καύση σκουπιδιών. Που υπερασπίζονται τα δάση και τα ρέματα, τις παραλίες και τους αιγιαλούς, τα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους. Των εργαζόμενων και της νεολαίας που ξεσηκώνονται ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης κι έχουν τη δύναμη να την τσακίσουν.

Ελάτε να συντονιστούμε όλες και όλοι μαζί γι αυτές τις μάχες! 

Πάρτε μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 10 /9, στις 8 μμ στο θέατρο Εμπρός.

Για σύνδεση με zoom https://tinyurl.com/fwties-klima  

Meeting ID: 852 7901 1795 

Passcode: 954304

Facebook event: https://www.facebook.com/events/555838332507530